Gulliga Ullis - Transmamma

2015-04-16
02:50:34

Hu jeda mig..... va sjukt

Tre veckor i sängen astrött, febertoppar , ont överallt. Plågsamma njurstensliknande smärtor i rygg och mage kom och gick. En ankel svullen varm och galet ond. En knöl i skinkan som växte och gjorde ont. En sänka på över 200.In och ut på akuten som pumpade i mig Ketogan sprutor och tillbaka hem igen. Den 26 mars hade jag tid på KS i Solna för vidare utredning av mina sår. Ringde dagen innan och frågade om jag verkligen skulle komma fast jag var sjuk. Men det tyckte dom att jag skulle, de kunde ju hänga ihop på något sätt. Jag hade tid på eftermiddagen så jag var inte säker på om jag skulle hinna med bussen hem, så packa en liten övernattningsväska vore smart. 
Ni som känner mig vet hur jag planerar och packar i god tid. Det fanns inte en gnutta kraft kvar i kroppen . Orkade inte ens duscha. 
Mina mediciner la jag ner i handväskan och det var allt. Min finaste älskling skulle jobba och vara med alla barnen. Men den kvällen hatade jag honom. Flera ggr sa jag att  - Jag kommer inte fixa att ta bussen ner och sen vidare till KS. Hade ju ingen aning om hur långt det skulle va att gå osv. Han säger till mig att - det är klart du klarar dig, det är bara fråga om inställning och bla bla bla.
Föga förstod jag att han såg hur sjuk jag var och om han inte gjort mig förbannad skulle jag inte klarat det.
Min snälla granne körde mig till bussen och såg till att jag kom på. Sov hela resan ner....skönt.
En vän mötte mig vid bussen som tur var och hon eskorterade mig till KS.
Med min absolut sista krafter kravlade jag mig in till hudläkaren som frågade hur jag mådde .

Förklarade lite snabbt och dom började med bltr som var 110/160. Jag blev inlagd bums.
Hör här: 
blodförgiftning 
uvi mitt urin var SVART
propp på levern
infarkter på njurarna
stenar i galla och gångar 
En varknöl stor som en bakpotatis i skinkan
galet blodtryck
och uttorkad

Tror jag kom ihåg allt.
Undra på jag kände mig svag.
Det blev två veckor på sjukhuset. Först KS några dagar sedan blev jag förflyttad till hjärt intensiven i Bollnäs resten av tiden.

Nu är jag äntligen hemma sedan en vecka tillbaka. Äter fortfarande starkt antibiotika och andra mediciner och order om vila. Vinglandes med en rollator väcker jag sakta upp kroppen igen. Efter fem långa veckor i sängen  allt som allt är man skapligt klen kan jag lova.

Nu väntar jag på att infektionen ska försvinna helt och även äta klart kortisonet. Efter det blir det vidare utredningar. En preliminär diagnos var vasculit. Jag ber till Gud att dom har fel.
I morgon ska jag till kirurgen och kolla om det behövs tömma min lilla knöl i gullrumpan igen.
Ja så kan det gå...så om ni undrar varför inte det kommer några uppdateringar så här ni svaret här.
Det var lite kort om mig...lol

Kram på er 

Trött tjej


Ond mage av alla fragminsprutor

Ond rumpis efter tömningen


Piggare tjej 


Joråsåatteh Nu så börjar man kvickna till 😁


Ett stort varmt tack från mitt hjärta till all personal på HIA i Bollnäs som pysslat om mig proffsigt och gulligt. Ni är dom  bästa!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: