Gulliga Ullis - Transmamma

2014-11-17
16:07:00

Tumult đŸ˜±

Oj va fort bussresan gick idag. Skönt att vara framme, men fyyyy sjutton vad det blÄser kallt.
 
Hmm tvÄ timmar att vÀnta, vi behöver lunch, perfekt.
 
Gick till restaurangen i ingÄng 70, lika trist,trÄkig och grinig personal som vanligt. SÄ nÀe den fÄr va. Traskade ut och gick en bit, restaurang blÄ korset, sÄg sÄ trÄkig och matsalsaktig ut. Vi ville ha lite mysigt nÀr vi skulle sitta en stund. DÄ blev det tillbaka ut i blÄsvÀdret. Jag kom pÄ den lilla fik/restaurangen som ligger i samma hus som nÀr jag var inlagd pÄ hud. Den har lite mysfaktor med soffor och lÀttare lunch. SÄ fick det bli, foccatia med lax till mamma och kyckling till sonen. NÀr vi proppmÀtta suttit tills sofforna fÄtt vÄra rumpavtryck började vi bege oss mot bup som ligger i det nybyggda glashuset. Det ser ut som en stor finlandsfÀrja fast med kanoner pÄ taket.
 
Inuti Àr det stort, frÀscht, ljust, luftigt och en rulltrappa som mötte oss. Vi hade fortfarande lite tid sÄ vi kikade runt nere pÄ entréplanet. Bibliotek, stor sittyta, reception och Restaurang som sÄg mysig ut. Just idag serverades Spagetti Carbonara som Àr Jazz favvorÀtt. Hahaha ja sÄ kan det gÄ. NÀsta gÄng vet vi bÀttre.
 
Oj vilken skakande hÀndelse jag just bevittnade.
Sitter i vÀntrummet medans Jazz pratar med psykologen.
Lite lÀngre bort sitter nÄgra personal och försöker tala en person till rÀtta.
Personen har fÄtt transport och Àr tvÄngsintagen. Hen (första gÄngen för mig att anvÀnda hem) var mÄttligt road och ville inte följa med. 
Personen satt vid ett tillfÀlle vÀldigt nÀra mig med personal runtomkring. Hen kanske var runt 17 Är smal och inte sÀrskilt lÄngt. Men nÀr personalen till sist fick ta till tvÄng och bÀra hen var dom fyra st som höll i armar och ben, plus personal som gick bredvid. Hen lyckades iaf fÄ tag pÄ , och kasta grejer i fönstren runtomkring. Jag hoppas verkligen denna unga mÀnniska fÄr all hjÀlp hen behöver. Det mÄste vara ett helvete att leva sÄ.
NÀr allt lugnat sig kommer t om en gullig personal för att frÄga hur jag mÄr och om jag vill ha nÄgot att dricka..supergulligt gjort. 
 
Jazz psykolog Birgitta var lika gullig , inkÀnnande och respektfull som vanligt . Hon sa till Jazz att han bestÀmmer sjÀlv vad han vill berÀtta för mamma. Hade Àndrat namnet sÄ det stod Jazz, och kille i papperna . Det gjorde honom vÀldigt glad. Respekt ! HÀrligt! Jag följde med in en liten stund och pratade lite om vad som kÀndes viktigt att ventilera idag. Jazz hade förberett sig med ett litet brev dÀr han med hjÀlp av finaste Pernilla (extrafröken) skrivit ner lite viktiga saker att gÄ igenom.
Samtalet tog tvÄ timmar och det fixade Jazz sjÀlv med mamma sittandes strax utanför. Det Àr INTE illa. Att prata kÀnslor kan vara jÀttelÀskigt. Sen var de ju inte helt lÀtt att slappna av med allt tumult som hÀnde utanför glasvÀggarna.
 
PÄ bussen hem fÄr vi veta att sjukbussarna bÄde till GÀvle och sen vidare ska upphöra den 12Dec. SÄ lite spÀnnande blir det allt den 22 Dec nÀr vi ska hit igen. 
 
KÀnslomÀssigt urlakade segar vi oss nu frÄn Uppsala till GÀvle jvstn. Byte till tÄg sista timmen. 
Jag sÀger som vÄr kompis Jimmy, 
Vote Jazz for president !  
 
Trött kille 
 
Kommentar:
2014-11-17 @ 17:30:01
#1: Pernilla

❀

Svar: kĂ€rlek till dig. Hoppas det gick bra idag 💖💖
Ullis

Kommentera inlÀgget hÀr:
Namn: Kom ihÄg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: