Gulliga Ullis - Transmamma

2014-11-07
01:59:00

Pyoderma gangrenosum..VARNING GRAFISKT

Jag förkortar det till pg. En horribel autoimmun hudsjukdom utan bot. Väldigt ovanlig, drabbar ca 1 på 300 000människor. För det mesta lider du även av en Mag/tarm sjukdom som crohn.
Men inte jag så jag är ännu lite ovanligare.
Jag får sår. Sår i varierande storlek och djup, dessa sår tar extremt lång tid att läka, om dom ens läker . Min längsta tid att läka ett sår var över ett år. Jag förstår att ni vill se ett sår bums så här kan det se ut
 
 
 
Det där är min ankel men inte på värsta viset. Sen dog huden och blev svart och fick klippas bort. *AAAAJ vad det gjorde ont utan bedövning . Den här sjukdomen från hell har jag dragits med i snart 3 år.
Smärtorna från runt i och under såren är den vidrigaste smärta som finns. Morfiner i mängder olika sorter, kortison 40mg Per dag 😱 
Otaliga antibiotika ibland dubbla . Protein drinkar från apoteket.
Vanligast är att såren sätter sig på nedre delen av benen. Men inte heller det ville jag vara lika andra så jag fick mitt första på bröstet. Det växte till sig från typ den minsta finne du kan tänka dig till ett sår som precis liknade ett skotthål.
De första ggrna jag gick till doktorn tordes jag inte berätta hur galet ont det gjorde. Jag var nog lite rädd att han skulle skratta åt mig då såret var pyttis och jag bad om det starkaste dom hade.
När vi testat alla smörjor han kunde komma på fick jag efter ett halvår åka ner på hud i Gävle.
Hur det gick där tar jag en annan gång 😄
 
Så småningom blev det värre och dom spred sig. Jag har haft på båda brösten båda benen båda armarna på halsen i underlivet och nu sist hela gullrumpan full.
Här kommer bild på blygdläppen 
 
 
Om det gjorde ont tror jag inte jag behöver svara på
 
Fortsättning följer
Nu natti natti
💖💜💖😜💜💖
Kommentarer:
2014-11-07 @ 09:17:31
#1: Anonym

💕

Svar: 😘
Ullis

2014-11-07 @ 12:54:41
#2: Sofie

Ajajaj
Kram kram kram
💗

Svar: Kram
Ullis

2015-04-04 @ 12:25:40
#3: Josefine kairala

Hejsan! Jag har oxå pg, jag har varit fri från såna sår i ca 6 månader nu :) men något som hjälpte mig väldigt mycket var miniderm plåster och en lila vätska som torkade ut såren (och såklart antibiotika, kortison tabletter och kortison kräm)
Tänkte bara ifall du inte hade provat det :)
Hoppas att det blir bättre för dig !:)

Svar: Hej Josefine
Tack för ditt inlägg, betyder mycket då vi verkligen inte är många med denna vidriga sjukdom. (som tur är)
Jag hoppas du slipper fler skov. Just nu ligger jag på sjukhuset v2, skulle på en second opinion på KS men blev inlagd direkt. Hade skyhöga infektionsvärden och utreds nu bl a för vasculit.
Tack för dina tips. Jag vill också förmedla ett tips som hjälpt mig mycket. Hydrofera blue. Snälla kolla på Youtube. Vill du sen ha mer info, hojta till.
Glad Påsk

kram Ullis
Ullis

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: